top of page

Sacred Dance / Cirkeldans

DSC_2281.JPG
Sacred Dance / Cirkeldans

 

Sacred dance er direkte oversat hellig dans, eller med andre ord meditativ dans. 

Når du springer ud i at deltage i mine cirkeldanse bringer jeg dig ind i energien samtidig med at du opbygger tillid i dit liv på flere planer. Det handler om at fordybe dig i energien, der skabes i dansene, både individuelt og i cirklen. Det eneste krav til dig er at du har lyst til at danse og til fordybelse. 

Dansene er samlet fra forskellige folkeslag, de fleste lande har folkedans, musikken derfra bruges samt de specifikke bevægelser. Andre af dansene er nyfortolkede. Nogle trin har specifikke betydninger, andre er der for at dansen bliver et flow. Jeg er inspireret af mine næsten 20 års med dansene i Køge under Kirsten Holm, Martine Winnington samt min tid i Findhorn Foundation i Skotlands, som har samlet en del danse.

Når dansene foregår udendørs, er elementerne endnu mere tilstede. Indendørs dansen kan være mere fordybende.

Jeg startede på Sacred dance i midten af 1990érne da jeg gik til Sacred danse ved Kirsten Holm i næsten 10 år. Vi blev også undervist af Martine Winnington som netop bragte dansene der er udviklet til de 38 Bachs blomsterremedier. For ca. 7 år siden deltog jeg i Findhorn kursus, og fik derved endnu en skøn inspiration til at videregive en blanding af dansene. 

Når jeg danser med Pia, kan jeg slappe af og slippe min kontrol og blot tage imod instruktioner, først i den guidede grounding herefter i den enkelte dans hvor de simple trin indimellem er opløftende og lette og andre gange er det dybe og inderlige følelser, oplevelser eller tanker der melder sig. Det kan også blot være en skøn afslapning i hele kroppen. Pia formår at få mig til at tro på at jeg kan danse, selvom jeg troede at jeg ikke kunne, da jeg blot skal følge energien, selvom jeg ikke troede at jeg kunne danse.

Når dansen er i gang, forsvinder mit tankemylder og bekymringer og bagefter ser jeg mere klart og tydeligt på mine udfordringer.


Hvis dette har gjort dig nysgerrig på at prøve dansene med mig, har du flere muligheder. Jeg arrangerer dansedage både udendørs og indendørs, jeg kan komme til dit arrangement som det underholdende indslag, hvor du og dine gæster deltager. Hvis du blot tænker at det lyder lidt spændende så kom og deltag.

DSC_1963 (1).JPG
bottom of page